Η Σκάλα

Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΣΚΑΛΑΣ

Βρίσκεται στην βορειοανατολική ακτή του νησιού και έχει φυσικό λιμάνι στο οποίο αράζουν τα ferry boat που έρχονται από τον Πειραιά ή την Αίγινα.

Η Σκάλα είναι ένας τουριστικός οικισμός που έχει πολύ καλή τουριστική υποδομή με πεντακάθαρα ξενοδοχεία, δωμάτια, διαμερίσματα και studios με 354 κατοίκους και απέχει 2 χιλιόμετρα από το Μεγαλοχώρι.

Στην Σκάλα στην οποία δεσπόζει η ολόλευκη Εκκλησία των Αγίων Αναργύρων με τον γαλάζιο τρούλο, της οποίας την Αγία Τράπεζά της την είχε εγκαινιάσει ο ίδιος ο Άγιος Νεκτάριος.

Στη Σκάλα υπάρχουν δύο καλά οργανωμένες παραλίες, μπροστά από τα Ξενοδοχεία, τα cafe, τα μπαράκια και τις ταβέρνες στις οποίες μπορείτε να κολυμπήσετε.

Η πρώτη παραλία βρίσκεται μπροστά από την ολόλευκη Εκκλησία των Αγίων Αναργύρων και είναι οργανωμένη με ξαπλώστρες, ομπρέλες και τραπεζάκια. Πρόκειται για μια μεγάλη αμμουδερή παραλία, με χρυσή άμμο και πεντακάθαρα αβαθή νερά, μόλις 100 μ. από το λιμάνι που συγκεντρώνει πολύ κόσμο και πολλές οικογένειες, αφού η θάλασσα είναι ρηχή και προσφέρεται για μικρά παιδιά.

Σε απόσταση 100 περίπου μέτρων από την παραλία των Αγίων Αναργύρων βρίσκεται και η δεύτερη καλά οργανωμένη παραλία, που έχει και αυτή ομπρέλες, ξαπλώστρες και τραπεζάκια, μπροστά από cafe, μπαράκια και ταβέρνες. Βρίσκεται στην έξοδο της Σκάλας, συγκεντρώνει και αυτή πολύ κόσμο και είναι βοτσαλωτή και κατά τόπους αμμώδης.

Στα εστιατόρια και στις ψαροταβέρνες θα γευτείτε και θα απολαύσετε μια μεγάλη ποικιλία ορεκτικών και μεζέδων, μαγειρευτά φαγητά, ψητά στα κάρβουνα, φρέσκα ψάρια και θαλασσινά από τους ψαράδες του νησιού και θα πιείτε παγωμένο κρασί.

Για τη διασκέδασή σας υπάρχουν Cafe snack, bar και club για όλες τις ώρες, από το πρωί μέχρι ... την άλλη μέρα το πρωί.